 |
|

האולטרה-סאונד
תמונות אלה נלקחו באמצעות מכשיר אולטראסאונד תלת
מימדי
מתי מבצעים בדיקת אולטרה-סאונד?
משתמשים באולטרה-סאונד במצבים רפואיים שונים. ביומן ההיריון של מיכאל - האולטרה-סאונד שימש את הרופא המיילד למעקב אחרי התפתחות העובר. לפעמים מבצעים בדיקת אולטרה-סאונד כדי לבדוק את זרימת הדם בתוך הלב או בגפיים. לפעמים עושים בדיקת אולטרה-סאונד גם כדי לבדוק אברים שונים כמו הכליות.
כיצד פועל האולטרה-סאונד?
בדיקת האולטרה-סאונד היא בדיקה רפואית. בעזרת גלי קול וההדים שהם יוצרים אפשר לראות מעין דמות של משהו הנסתר בתוך הגוף. האולטרה-סאונד פועל בשיטה הדומה מאוד לשיטה שבאמצעותה עטלפים, לווייתנים, דולפינים ואפילו צוללות מבחינים בצורות שבסביבתם.
האולטרה-סאונד פועל כך:

- א. מכשיר האולטרה-סאונד משדר פעימה של קול בתדירות גבוהה. בעברית פשוטה משודר קול גבוה (שאי אפשר לשמוע באוזן האנושית) לתוך הגוף.
- ב. גלי הקול נעים בתוך הגוף ומתנגשים ברקמות שונות - בנוזלים, ברקמות רכות כגון עור, שרירים ושומנים וברקמות קשות כמו עצמות.
- ג. חלק מגלי הקול מוחזרים בחזרה ונקלטים בתוך מכשיר קליטה. גלי קול אחרים ממשיכים בתנועתם בתוך הגוף ומוחזרים כאשר הם פוגעים ברקמות אחרות.
- ד. הגלים המוחזרים נקלטים על ידי מכשיר הקליטה ומועברים למחשב של מכונת האולטרה-סאונד.
- ה. המחשב מחשב את המרחקים שעשו גלי הקול מהרקמות השונות אל מכשיר הקליטה.
- ו. באמצעות המחשב - הנתונים המספריים הופכים להיות ציור דו-ממדי המתאר את הרקמות שבהם פגעו גלי הקול. קשה להאמין - אבל מתקבלת תמונה מדויקת של רקמות הנמצאות הרחק מן העין!
כדי לקבל תמונה מלאה של העובר או של האיבר שאותו רוצים לבדוק - טכנאי
האולטרה-סאונד בודק זוויות שונות. תמונות האולטרה-סאונד "מצולמות" בתדירות
גבוהה כך שניתן לראות תנועה של האיבר או של העובר.
|
|